ONS VERHAAL

Onverwachte wendingen

Eind 2018 werden wij (Marc Dekeyser en Iris Cornelis) eerder onverwacht de nieuwe eigenaars van VZW de Zorghoeve te Leefdaal. Op dat moment was het een groot asiel van ongeveer 300 dieren.

 

Door een samenloop van omstandigheden werden we begin 2020 genoodzaakt te verhuizen. Op enkele maanden tijd vonden we gelukkig een nieuw locatie en gingen ze van start in Kortenaken.
 

Vandaag zijn we nog niet het modernste dierenasiel, maar we werken hier allemaal met een hart en passie voor dieren en dat zullen we altijd blijven doen.
 

marc en iris.jpg

ONS TEAM

Stellen we binnenkort hier aan jou voor.

ONZE MISSIE

Een asiel met een hart voor dieren, daar staan wij voor.

Openheid dragen wij hoog in het vaandel. Iedereen is welkom, alle dagen, tussen 14u en 17u, ook in het weekend, en iedereen kan een rondleiding krijgen bij al onze dieren.

Het zorghoeveteam staat 7/7 – 24/24 klaar voor het ophalen van verloren gelopen, in beslag genomen en verwaarloosde dieren in opdracht van de politiediensten.

 

Het is ons doel om zo snel mogelijk baasjes terug te vinden van de zwervers, de dieren op hun gemak te stellen door ze een goede verzorging en de nodige aandacht te geven.

 

Euthanasie komt zelden voor op de zorghoeve. Enkel wanneer het om medische reden een echt uitzichtloze situatie is, en medicatie/operatie niet meer kan baten zullen we deze beslissing nemen. Soms ligt het lot van de dieren echter niet in onze handen, soms krijgen we opdracht van bevoegde instanties om tot euthanasie over te gaan. Waar mogelijk zullen we ook dan nog proberen om het dier te redden.


Dieren die geen adoptieplaats vinden zullen op de zorghoeve blijven tot er een plaatsje gevonden wordt. Anders wordt de zorghoeve hun ‘thuis’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Elk kwartaal trachten we een informatieve nieuwsbrief te sturen over onze werking. Ook als we evenementen organiseren krijg je een email.

 

Uitschrijven is eenvoudig en je adres wordt met niemand gedeeld.

De Zorghoeve VZW

Tiensestraat 97

3470 Kortenaken

BTW: BE0718 654 786

BANK: BE53 0018 5657 5653

Contact

Elke dag geopend van 14-17u

de-zorghoeve@telenet.be

0474/01.26.42(Marc De Keyser)

Volg ons
  • Facebook
  • Instagram

Website by Kris Jehaes