In deze blog leggen we uit wat een gastgezin voor één van onze dieren doet en wie in aanmerking komt.
Wij zijn steeds op zoek naar gastgezinnen voor één van onze dieren. Het doel van een gastgezin is om een dier voor een korte of langere tijd op te vangen totdat hij weer zichzelf is en een nieuwe thuis heeft gevonden.
Ben jij een dierenliefhebber en heeft jouw leven nog plaats voor een hond, kat of boerderijdier? En denkt u na het lezen van onderstaande uitleg dat u ons kan helpen met de opvang van dieren die het nodig hebben, neem dan contact op met ons.
We hopen nog vele gastgezinnen te mogen verwelkomen.
Nadat we je kandidatuur, met een omschrijving van hoe je het zal aanpakken, ontvangen hebben zullen we het eerst intern bespreken, nadien nemen we contact met u op voor een gesprek. Vervolgens zullen we ter plaatse nagaan of de door u aangeboden huisvesting voldoet aan de wettelijke vereisten (minimumafmetingen, aanwezigheid rookmelder, enz.) Bij een positieve beslissing wordt u op onze lijst gezet tot we een geschikt zorgdier hebben voor uw gezin.
Algemene vereisten
- Je eigen huisdieren zijn in orde met hun inentingen. Katten moeten gesteriliseerd of gecastreerd zijn.
- Als gastgezin moet u een familiale verzekering hebben voor het geval één van de dieren uitbreekt en een ongeluk of dergelijke veroorzaakt. Het dier staat voor langere tijd onder uw toezicht.
Hoe het asiel jou begeleid
- U kan met al uw vragen voor de opvang van onze dieren ten alle tijden bij ons terecht.
- Onze dierenarts staat ter beschikking voor uw medische vragen en onderzoeken.
- Wij geven u het telefoonnummer mee van de persoon die verantwoordelijk is voor het dier dat bij u in gastgezin verblijft.
- Bepaalde materialen kan u in bruikleen krijgen van het asiel en voor weespups en weeskittens krijgt u de nodige poedermelk van ons.
Goed om te weten
- Er wordt door het asiel geen vergoeding betaald voor de opvang van onze dieren, dit is volledig op vrijwillige basis.
- Als asiel hebben wij het recht om langs te komen om te kijken hoe het met onze dieren gaat.
Vereisten voor katten
– Je hebt de nodige ruimte met natuurlijk daglicht zoals een lege kamer, een garage, een andere tocht- en vochtvrije ruimte..... om hen te laten gewennen aan de nieuwe omgeving.
– Moederpoezen moeten een rustige omgeving hebben om hun kleintjes naar behoren en zonder stress te kunnen voeden. Je kan ze best afzonderlijk van je eigen huisdieren zetten.
– Je bent bereid om er tijd en liefde in te steken.
– Voor het opvangen van weeskittens moet je tijdens de dag én de nacht tijd hebben om hen op geregelde tijdstippen voeding te geven.
Vereisten voor honden
– U moet voldoende ruimte hebben en dagelijks minimum 2 lange wandelingen (vb. van een uur) garanderen.
– Onze honden dienen aan de leiband te blijven en hondenpoep wordt overal opgeruimd. Hou er ook altijd rekening mee dat niet alle honden even sociaal zijn naar andere mensen of naar andere honden.
Vereisten voor boerderijdieren
– U hebt aangepaste accommodatie voor de opvang van weidedieren: voldoende grote weide met beschutting, in de vorm van een stal.
– U hebt tijd om de dieren minstens 1x per dag te controleren (tijdens extreem warme dagen of vriesdagen 2x per dag) en te voorzien van water en indien nodig extra voeding
– konijnen kunnen ook in een binnen- of buitenhok geplaatst worden indien dit voldoende groot is.
– voor kippen: een hok met uitloop.
コメント