top of page

Helpen als vrijwilliger

Er zijn verschillende mogelijkheden om te helpen als vrijwilliger op de Zorghoeve.

 

Het eenvoudigste is eens komen wandelen met een hond. We zoeken steeds gastgezinnen voor onze dieren. Je kan komen helpen bij het verzorgen van de honden, katten en boerderijdieren. We werken ook samen met stagiairs in het kader van een opleiding of opdracht.

Heb je interesse, breng ons een bezoekje en we geven je graag wat meer uitleg.

Going for a Walk

Wandelen met een hond

Elk jaar vangen we vele honden op, die ook nood hebben aan regelmatige wandelingen. Gezien hun verleden zijn niet alle honden even gemakkelijk in omgang, maar we zoeken samen een hond die bij jou past. Iedereen kan wandelen met een hond, ook al deed je dat nog nooit.

 

Dit kan ook voor kinderen als ze begeleid worden door een volwassene. We kiezen dan steeds een kindvriendelijke hond.

Wandelen met de honden kan op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 10-12u en 13-16u. Als het druk is zal er niet altijd een hond beschikbaar zijn. Wil je zeker zijn dan bel je ons best even voor een afspraak.

 

Hier alvast enkele belangrijke regels:

- Hond altijd aan de leiband

- Hondenpoep onderweg oprapen (wij voorzien zakjes)

- Goed opletten bij het passeren van wandelaars, fietsers, auto's, honden, etc...

- In geval van nood onmiddelijk de Zorghoeve bellen.

- Niet op privé terrein wandelen, en niet tussen de fruitbomen.

Word gastgezin

Wij zijn steeds op zoek naar gastgezinnen voor één van onze dieren. Het doel van een gastgezin is om een dier voor een korte of langere tijd op te vangen totdat hij weer zichzelf is en een nieuwe thuis heeft gevonden.

 

Ben jij een dierenliefhebber en heeft jouw leven nog plaats voor een hond, kat of boerderijdier? Laat ons dan iets weten. 

Black Dog
Child Feeding Calf

Helpen met verzorgen op de hoeve

Vrijwilligers kan je nooit genoeg hebben. Vooral in de weekends zitten wij met een tekort aan helpende handen. In ons dierenasiel is er enorm veel verschillend werk.

We hebben 3 groepen dieren: honden, katten en boerderijdieren. Jij kan kiezen voor een bepaalde groep of om met ze allemaal te werken.

 

Helpen op de hoeve kan vanaf 16 jaar. Je werkt samen in een gezellig team van echte dierenvrienden. 

bottom of page