top of page

Waarom Manon een oudere hond adopteerde: Iroiske

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Ik wil graag met jullie mijn ervaring delen.


Veel mensen streven naar schattige hondjes en/of rashonden en denken vaak niet na over de impact dat deze heeft op onze maatschappij. Verschillende van deze honden komen later in een asiel terecht. Dit is de reden waardoor ik naar de Zorghoeve ben gestapt. Zoveel lieve zieltjes daar, die een gouden mandje afwachten.Ik ben uit mijn auto gestapt en daar zag ik ze in de buitenren staan. Ik ben naar haar toegestapt en zag het in haar oogjes. Zo lief dat ze keek. Onze blikken kruisten en ik wist het! Zij wordt het! Mijn moeder bekeek me raar aan en zei ben je zeker kind ? Iroiske zag er inderdaad niet zo schoon uit.Na kennismaking ben ik met haar naar huis vertrokken . Ik heb ze geschoren, gewassen,

verzorgd, etc ..


Veel mensen begrepen me niet. Maar wie wil er nu een oude hond, wie wil dat nu? Ik! Ik ben zo blij dat ik geen pup heb geadopteerd toen! Iroiske is juist wat ik nodig heb. Peace & love that’s what she is 😌. Een oude hond kost meer? Neen, het enige dat ik heb moeten doen is haar tandjes. Maar deze moeten sowieso gedaan worden.


Iroiske was bang van mannen. Schrok en liep weg zodra ze iets of iemand zag of hoorde dat ze niet kende. Ik kon ze niet zonder leiband laten lopen in de tuin want zodra ze schrok van iets liep ze weg. Nu zijn we een jaar verder. Beetje bij beetje heeft ze haar vertrouwen aan mij gegeven.


Ik ken haar verleden niet maar onze toekomst samen is echt iets waar ik naar opkijk. Ze is veel minder schrikachtig, ze vertrouwt iedereen van de omgeving. Ze speelt met de andere honden 🐶 en zelfs met de kat en konijntjes van thuis 🏡 .


Iroiske is een oud hondje maar als je wat moeite doet kan je er toch nog zoveel mee doen en ervaren desondanks de ouderdomskwalen. Wij zijn zo gelukkig met ons Iroiske.

En daarbij wou ik jullie meedelen hoe ze nu zo goed luistert en vrij rond loopt bij ons .


Mvg Manonke

173 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page