top of page

De Zorghoeve start samenwerking met Toscanzahoeve en Therapiedier.

Steeds vaker lezen we in de media dat de asielen overvol zitten en dat door de coronacrisis de druk nog verhoogd wordt. Mensen kopen jonge dieren omdat ze nu tijd denken te hebben, of omdat ze nu veel thuis zijn. Soms valt de zorg nogal tegen en belanden de dieren al snel in een asiel.

Gelukkig zijn er heel wat organisaties die zich blijven inzetten voor het welzijn van die (en andere) dieren. Zo ook dierenasiel De Zorghoeve vzw in Kortenaken en Toscanzahoeve in Aarschot. Elk op hun eigen manier werken zij mee aan de toekomst van adoptie -en opvangdieren.


De Zorghoeve is een uniek asiel waar gezelschapsdieren en boerderijdieren in een gemoedelijke sfeer worden opgevangen. Heel het team streeft ernaar om zoveel mogelijk dieren een goede thuis te bezorgen. De dieren aan het juiste gezin of aan de juiste mensen matchen staat voorop om te voorkomen dat ze snel terug in het asiel terecht komen.


“Om de slaagkans van een goede match te vinden nog te verhogen stellen wij graag onze expertise ter beschikking.” zegt Inge Pauwels, zaakvoerder van Toscanzahoeve. “Door gedragstesten uit te voeren, en dieren heel gericht te (her)trainen wordt het voor de mensen van De Zorghoeve gemakkelijker om dieren te plaatsen.”.


Toscanzahoeve is gelegen in Aarschot en zaakvoeder Inge Pauwels is een autoriteit op gebied van dierengedrag -en trainen. Een ideale combinatie dus met De Zorghoeve. Bovendien zijn er heel wat dieren die worden opgevangen in De Zorghoeve ook geschikt om opgeleid te worden tot officieel therapiedier. Daarvoor werd ook een samenwerking met vzw Therapiedier opgezet.


Dankzij dit netwerk kunnen dieren sneller gekoppeld worden aan de juiste nieuwe eigenaar, krijgen zij tot dan een topverzorging -en training en vinden zij een mandje of een stal waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. Drie maal succes dus.


Wil je meer weten over deze organisaties? Surf dan naar www.toscanzahoeve.be, www.therapiedier.be of www.de-zorghoeve-vzw.com


495 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page