top of page

Hoe de Zorghoeve herbegon eind 2018

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020


Eind 2018 werden wij (Marc Dekeyser en Iris Cornelis) eerder onverwacht de nieuwe eigenaars van VZW de Zorghoeve te Leefdaal. Op dat moment was het een groot asiel van ongeveer 300 dieren. Het was niet gemakkelijk om dit van de ene op de andere dag over te nemen. Maar we zetten er beiden onze schouders onder.


In het begin botsten we tegen verschillende problemen. Het asiel had niet zo een goede reputatie en er werden schulden achtergelaten door de vorige eigenaar. Daardoor werden we ook gedwongen om in 2019 een nieuwe vzw op te richten om een doorstart mogelijk te maken.


De dieren die er op dat moment verbleven kregen volgens ons niet de nodige aandacht die ze verdienden. Zo stonden er teveel boerderijdieren bij elkaar en elke stal zat overvol. Dat kon zo niet verder. Daarom contacteerden we verschillende gespecialiseerde centra voor de overname van enkele dieren. Zo werden er reeën, emoes en 30 ezels verplaatst.


Nu konden we een nieuwe start nemen, met de overige dieren en met de nieuwe die er elke dag bij kwamen. Samen met enkele vaste werknemers en vrijwilligers hadden we een sterk team met veel kennis en dierenliefde.


Door een samenloop van omstandigheden werden we begin 2020 genoodzaakt te verhuizen. Op enkele maanden tijd moesten we ineens een nieuwe locatie vinden waar ook alle dieren terecht konden? Met enkele tegenslagen maar ook met wat geluk vonden we relatief snel een nieuwe locatie in Kortenaken op een oude paardenboerderij. Met veel weidegrond voor de boerderijdieren, plaats voor de honden en voor de poezen.


De paardenstallen werden omgetoverd tot hondenkennels. De weilanden werden voorzien van de nodige omheiningen. Dit was net genoeg om de dieren te kunnen verhuizen. Dit waren stressvolle weken voor de dieren en het zorghoeveteam. Er werd dag en nacht doorgewerkt en verhuisd.


De volgende 6 maanden werd er verder gewerkt aan het verbeteren van het asiel. We zijn tevreden met het eerste resultaat. de werken blijven natuurlijk doorgaan. Als de nodige financiële middelen er zijn willen we verschillende projecten en verbeteringen uitvoeren voor onze dieren.

Vandaag zijn we nog niet het modernste dierenasiel, maar we werken hier allemaal met een hart en passie voor dieren en dat zullen we altijd blijven doen.

3.982 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page